неделя, 19 декември 2010 г.

Зодии, здраве и цветя








Овен
Овенът, който обожава пролетния сезон, се радва много на зюмбюлите. Розовият, синият, белият и лилавият цвят го омагьосват. Представителите на тази зодия са толкова нетърпеливи, че дори не чакат да дойде пролетта и често превръщат къщата си в ботаническа градина, за да могат да се радват на красивите цветя и през зимата.
Телец
Телците се радват на всички цветове и всички разновидности на лалетата. Те умеят да изпитват радост от живота и затова често се глезят с всякакви подаръци и никога не забравят да сложат огромен букет с лалета във вазата вкъщи.
Близнаци
Близнаците са влюбени в кралицата на цветята. Когато искат да изненадат някого, почти винаги купуват рози. Често отглеждат тези красиви цветя и у дома и са отлични градинари.
Рак
Раците обичат всички цветя, стига те да са бели. Представителите на тази зодия са впечатлени от факта, че според езика на цветятя, белите „бижута“ символизират душевната красота и хармония.
Лъв
Представителите на тази зодия са хора, които обожават себе си и винаги искат най-доброто за своята височайша особа. Дори, когато избират цветя, те не се впечатляват от обикновените, а си купуват по-екзотични цветя. Орхидеите например, които се срещат в над 25 000 вида, са перфектните цветя, които радват окото на Лъва.
Дева
Представителите на тази зодия са малко мързеливи и затова харесват онези цветя, които не изискват много грижи. В балкона или в градината на Девите могат да се видят много теменужки във всякакви цветове.
Везни
Везните са влюбени в царицата на есенните цветя – далията. Далията се отглежда сравнително лесно и цъфти в най-различни цветове. Любопитното е, че представителите на тази зодия са впечатлени от листата на тази красива царица, тъй като при всеки отделен цвят те са различни.
Скорпион
Скорпионите се чувстват добре тогава, когато се движат. Често отиват някъде на екскурзия или се разхождат сред природата. Най-много се радват на кактусите и на магарешкия трън.
Стрелец
Със своята красота и ненадминат аромат, перуниката омагьосва Стрелеца. Предпочита както белия цвят, така и лилавия, но е истински впечатлен от нетрайността на това красиво творение на природата.
Козирог
Работливите козирози се радват най-много на цветовете на лилиума. Често се опитват да ги отглеждат вкъщи, но невинаги успяват. Когато подаряват на някого цвете, почти винаги избират бял лилиум.
Водолей
Щастливият Водолей, който умее да се радва на живота и пръска усмивки навсякъде около себе си, обожава кокичетата. Предвестникът на пролетта и на хубавото време, изпълва сърцето на представителите на тази зодия с радост и щастие.
Риби
Жълтите цветове на нарциса истински радват Рибите. Тези красиви цветя цъфтят тогава, когато се раждат и представителите на тази зодия. Често през пролетта си купуват огромни букети, на които не спират да се радват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар