неделя, 19 декември 2010 г.

Астрология Дънов


Астрологията произлиза от първата култура, зачената е с първата раса, която е съществувала на Земята в предисторически времена. Тя е физиология на човешката душа. Всеки човек има едно слънце, което определя щастливите години в живота му. Теченията, които идват от Слънцето, проникват и в цялата слънчева система. Разумният човек използва само тези часове, дни и месеци, които са полезни за него, а онези, които му носят нещастия, ги прекарва в пост и молитва.
Зодиакалният кръг е разделен на 12 равни части, наречени домове. Всеки дом е свързан с определено зодиакално съзвездие и служи като резервоар, в който се влива, ако не цялата, то поне част от енергията на звездите от съзвездието, с което е свързан. Човек се намира под влиянието на дома, в който е роден. На всеки 25 хиляди години зодиакалният кръг прави пълно обръщане. А всяка слънчева година се равнява на 25 хиляди наши години. Според слънчевите зодии, ние сме в последната.
По качествата, които имат различните същества, може да се разбере от коя планета идват те. В бъдеще всички същества ще се събират на Слънцето, за да образуват нов тип. Слънцето е центърът, в който се събират всички същества, носители на доброто и на светлината. Това е обикновено твърдение, което, за да стане научно, трябва да се обоснове и докаже.
Формите и организирането им в човека се определят от влиянието на Слънцето върху него. Луната пък оказва влияние върху идеите и религията му. А материята, с която са облечени формите, е взета от Земята. Слънцето се занимава с ума, Луната – със сърцето, Земята – с тялото. Луната ражда идеите, но не им дава насока. Слънцето дава насоката. Земята пък е подобна на бирник – тя държи точна сметка колко е дала и колко трябва да получи.
Пространството, през което нашата Земя минава, е пълно с остътъци от разрушени светове, с психически утайки, останали отпреди милиони години.
Небето – това е съвкупност от живи същества и светове, в които се проявява Божественото. Който се е обезнадеждил, да излиза вечерно време да наблюдава звездите.
Всички събития, които стават на Луната, се съобщават. Вечерно време нагласете “радиото” си на тази вълна, за да слушате новини. Около 100-150 хиляди души има на Луната, и то все учени хора. Но и чистилището е там. Ако трябва да се чистите, там ще ви пратят. Праведните са чисти, но и те като умрат, пак там ги пращат. И като ги пречистят напълно, отиват на Меркурий, на Венера и после ги връщат на Земята.
Луната не е мъртва – там има градини, но не са на повърхността, а под кората й. Жителите дишат етер, облечени са в етерни тела и плодовете са етерни. Портокалите се топят в устата ти, а не както тук на Земята – да ги дъвчеш, че след това да ги плюеш.
Щом сте неразположени, ще обичате Луната, за да оздравеете бързо.
Ако се разболеете при празненето й, болестта лесно ще мине. Среброто е емблема на Луната и действа лечебно.
Човек, който те посещава в дома ти в новолуние, носи щастие. Дойде ли при пълнолуние, носи ти злощастие – нещо ще ти се случи, нещо няма да ти върви, ще се оплита.
Луната поглъща нечистотиите на Земята. Тя поглъща 75 на сто от престъпленията на хората, а остават само 25 на сто на Земята. Като се създаде втората Луна, няма да има никакви престъпления, хората ще бъдат без престъпни наклонности.
Всички трябва да се интересувате от Луната, защото тя оказва влияние върху нервната система, върху ума на човека. Щом мисленето, дишането и храносмилането не функционират в човека правилно, и в обществата не стават правилно. За да се изправят семействата, обществата и народите, първо трябва да се изправи отделният човек, да си създаде здрав организъм с правилни мисли, чувства и постъпки.
Когато се празни Луната, оказва един род влияния върху явленията в природата, когато се пълни – съвсем други, противоположни. Когато садите боб, царевица, дини или други растения, добре е това да става в периода на пълнене на Луната.
Астрологичните знаци са не само извън човека, но и вътре в него, в мозъка му. В мозъка на човека има слънце, около което се движат всички планети. Каквото виждаме на небето, това го има в мозъка.
  • Силите на Слънцето организират сърцето и белите дробове.
  • Силите на Сатурн – черния дроб и костите.
  • Силите на Юпитер – стомаха и слънчевия сплит.
  • Силите на Марс – жлъчния мехур и половата система.
  • Силите на Венера – бъбреците.
  • Силите на Меркурий и Луната – централната нервна система.
  • Далакът е проводник на слънчевата енергия и се намира под влиянието на Слънцето.
  • Юпитер управлява тимусната жлеза.
  • Меркурий – щитовидната жлеза, а
  • Сатурн и Уран – хипофизата.
  • Нептун пък – епифизата.
Числата и тоновете на музикалната гама се влияят от планетите. До – Слънце – 1. Ре – Меркурий – 2. Ми – Венера – 3. Фа – Луна и Земя – 4 (този тон влияе на България). Сол – Марс – 5. Ла – Юпитер – 6. Си – Сатурн – 7.
Плодовете също се намират под въздействието на небесните светила. Черешата е под влияние на Венера, затова е кръгла. Ябълката е под влиянието на Венера и Скорпион. Растенията и плодовете съдръжат енергия от планетите, с които са свързани. Искате ли да въздействате по някакъв начин върху характера си, трябва да употребявате такава храна, която да ви даде съответните енергии.
Сладките храни се отнасят към Венера, киселите – към Меркурий, лютите – към Марс. Понеже българинът е сатурнов тип, обича солено, кисело, обича плодовете, които са скрити в черупки.
Всяка планета си има свои елементи на Земята. Ако разбирате Марс като принцип, ще разберете какво влияние оказва той върху Земята чрез желязото. Златото има отношение към Слънцето, медта – към Венера, среброто – към Луната, калаят – към Юпитер, оловото – към Сатурн, платината – към Уран.
Ръцете се намират под влиянието на Близнаци и Меркурий. Краката – на Риби и Юпитер. Дробовете – на Рака, главата – на Овен. И в зависимост от това, в кой знак се намира Луната в определен ден от годината, може да се прецени дали планираната хирургична интервенция ще бъде успешна, или не. Операции не се правят, ако Луната се намира в съответния знак, който управлява дадения орган от човешкото тяло.
Когато една душа напусне Земята, тя прекарва около 45 години в невидимия свят, където й се правят подробни изчисления, т.е. определят нейния хороскоп. Като решат тази задача, те я пращат на Земята да реализира своя хороскоп.
Човек не се ражда нито щастлив, нито нещастен, обаче се ражда с условия да бъде щастлив или нещастен. Моментът на раждането определя условията на неговото щастие или нещастие.
Човек не е господар на планетните влияния, но може да използва разумно това, което му носят те. Днес 75 % от учените, художниците и философите се раждат под влиянието на един от петте знака: Близнаци, Везни, Овен, Скорпион и Дева.
Когато изучавате характера и способностите на човека, виждате, че върху тях са оказали влияния условията, при които даден човек се е родил. Идеите му растат и се развиват в периода на празнене на Луната, а добродетелите – в периода на нейното пълнене. Пълненето на Луната се отразява благотворно върху онези хора, които искат да се развиват духовно. Онези, които се раждат от 22 март нататък, са повече идеалисти, умът в тях работи повече от сърцето и страдат главно от главоболие. Ако някое дете се роди през декември при пълнене на Луната, то ще бъде заставено да мисли. Умът ще работи в него повече от чувствата. Студът заставя човека да мисли. А чрез мисълта разрешава и най-трудните задачи.
Работите на българите не се уреждат добре, понеже Сатурн ги управлява, а това означава, че успехите ще закъсняват, всичко е много затегнато, трудно ще се осъществява. Българинът обича да разсъждава, да подозира, да философства. Той е и марсианец, пълен е с енергия, най-често разрушителна. Сатурн често му разваля всичките работи. През ХХII век ще се промени съдбата на България.
Всички планети имат свое предназначение. В тях живеят напреднали същества. По-напреднали по възраст и мъдрост от нас, понеже са излезли много по-рано от Бога.

Няма коментари:

Публикуване на коментар